Bal Çeşitleri

HoneyBEEClever

Bal Çeşitleri

HoneyBEEClever, orijinal kaynaklarından 16 çeşit saf doğal bal sağlamıştır.

Akasya Balı, bal türleri arasında en az popüler olanlardan biridir. kendine özgü kokusu vardır. Akasya balı, kara akasya ağacı veya “sahte akasya” ağacından elde edilir.

Akasya balının faydaları çoğunlukla iç organlarla ilgilidir. Akciğer hastalıklarının iyileşmesinde çok güçlü etkisi vardır

Anason Balı biraz nadirdir, Akdeniz bölgesine özgüdür. Balın kırmızımsı kehribar rengi vardır. Hafif bir anason tadı dokunuşu ile tatlıdır.

Yavaş yavaş kristalleşir. Boğaz enfeksiyonlarında ve yara iyileşmesinde etkili olduğu bilinmektedir.

Kara Orman Balı, demir, sodyum, potasyum, fosfor, çinko ve kalsiyum gibi mineraller içerir. Çam özü, niasin, riboflavin, C Vitamini ve B6 Vitamini içeren iyi bir vitamin kaynağıdır. Orman Balı, serbest radikallerin vücuttan atılmasında çok etkili olan nutrasötikler içerir. Sonuç olarak, vücut bağışıklığımız birçok duruma, hatta kanser veya kalp hastalığı gibi potansiyel olarak ölümcül olanlara karşı geliştirilir.

Narenciye Balı, Limon, portakal, mandalina ve greyfurt ağaçlarından arılar tarafından emildiği için düşük şekeri ile ayırt edilir ve bu asit tadı veren meyvenin çeşitlerinin çoğu açık altın rengine ve portakalınkine yakın çekici bir kokuya sahiptir. ve limon.
Etkili antioksidanlar içerir ve ayrıca bazı basit şeker maddeleri ve A, B ve C vitaminleri gibi vitaminler içerir.

Karabuğday Balı, pekmez ve malt tonları ile keskin bir tada sahiptir ve ağızda kalıcıdır.
Karabuğday balının başlıca faydaları, vücutta iyileşmeyi teşvik etmesi, bağışıklık fonksiyonunu desteklemesi ve antioksidanları güçlendirmesidir. Aynı zamanda yatıştırıcı boğaz ağrıları ve öksürükler için de harikadır.

Keçiboynuzu Balı, çiçekler üzerinde bol miktarda bulunan nektardan elde edilen monofloral bir baldır. Keçiboynuzu balı mineraller ve vitaminler açısından çok zengindir ve tam besin içerir.
Kristalleşme eğilimi düşüktür. Keçiboynuzu balı bağırsak fonksiyonlarının düzenlenmesi için tavsiye edilir.

Kestane Balı, Haziran ve Temmuz aylarında çiçek açan kestane ağaçlarının çiçeklerinden toplanır. koyu kahverengi ve tadı biraz acı. Antiseptik özellikleriyle bilinir.
B ve C vitaminleri bakımından zengin olan kestane balı, kasları güçlendirir, kan dolaşımını düzenler, mide ve karaciğer yorgunluğunu giderir, bağışıklık sistemini güçlendirir.

Çiçek Balı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu başta olmak üzere binlerce farklı çiçekten nektar toplanarak üretilen balın özenle harmanlanmasıyla elde edilir. Çiçek Balı, rengi ve aromasıyla ayırt edilebilir, Türkiye’deki çiçek çeşitlerine özgü bir tat sunar.

Lavanta Balı sadece şekere tatlı bir alternatif değildir. Her türlü sağlık yararı ile yüklüdür. Tüm ballar gibi sadece vitamin ve mineral içermez, aynı zamanda muazzam miktarda antioksidan içerir. Aynı zamanda anti-bakteriyel, anti-fungal ve anti-viral bir maddedir.

Ihlamur çiçeklerinden elde edilen nektar, çeşitli enfeksiyonlarla savaşmaya yardımcı olan antibakteriyel özellikler sağlar ve ateş, boğaz ağrısı ve öksürük gibi soğuk algınlığı semptomları ile mükemmel hale getirir. Aynı zamanda mideye yatıştırıcı ve yatıştırıcı etkiler sağlar, sağlıklı bir karaciğeri korur ve toksinleri vücuttan detoksifiye edebilir. Gerçek bir doğanın lütfu.

Meşe Balı, besin değeri çok yüksek bal olarak nitelendirilir. Antioksidanlar ve mineraller açısından zengin olup, büyük miktarlarda potasyum, magnezyum, fosfor, demir ve sodyum içerir. İçerdiği enzimler metabolizmayı ve hayati organ fonksiyonunu destekler. Sindirim sistemine faydalıdır.

Çam Balı bir tür bal özüdür. Biraz odunsu notalar, reçineli bir koku ve koyu kehribar rengi ile tatlı ve baharatlı baldır. Çam balı, doğu Akdeniz Pinus brutia ormanlarında üretilmektedir. Türkiye, dünya çam balının% 92’sini üretiyor.

Sidr Balı, Ziziphus veya Lote-Tree’nin nektarından elde edilir. Sidr balının karaciğer problemleri, mide ülseri, solunum yolu enfeksiyonları, yetersiz beslenmeden kaynaklanan hastalıklar, sindirim problemleri, kabızlık, göz hastalıkları, enfekte yaralar ve yanıklar, cerrahi yaralara iyi geldiği bildirilmiştir.

Yerli Sumar Balı kış aylarında hasat edilir. Bu kraliyet nadir bal, kalp kasını güçlendirir, kan basıncını normal seviyelerde tutar. Sindirim sistemini destekler ve şişkinliğe iyi gelir. Çocuklar ve yetişkinler için sağlıklı ve güvenlidir. Sumar balı stresi azaltması ve sinirleri gevşetme etkinliği ile bilinir.

Vücudunuzun her gün ihtiyaç duyduğu tüm vitaminleri almak zor olabilir. Neyse ki, kekik balı C vitamini içerir ve aynı zamanda iyi bir A vitamini kaynağıdır. Soğuk algınlığı hissederseniz, kekik balı sağlığınıza kavuşmanıza yardımcı olabilir. Kekiğin bir başka sağlık yararı: İyi bir bakır, lif, demir ve manganez kaynağıdır.

Beyaz Bal, B vitaminleri, A vitamini, kalsiyum, bakır, fosfor, potasyum ve çinko gibi değerli vitamin ve mineraller sunar. Ek olarak, güçlü antioksidanlar bal açısından zengindir.